Eberspächer ja Webasto | Alcolock – alkolukot

Eberspächer ja Webasto – Huollot, asennukset ja myynti

1. Vesikierto- vai ilmalämmitin?

Vesikiertolämmitin soveltuu hyvin esimerkiksi henkilöautoihin, pakettiautohin sillä se lämmittää sekä moottorin että ajotilan. Ilmalämmittimen etuina ovat puolestaan nopea lämmönkehitys sekä alhainen polttoaineen- ja virrankulutus. Ilmalämmitin on myös helppo asentaa paikkaan kuin paikkaan. Se soveltuu hyvin moneen tarkoitukseen veneistä pikkubusseihin sekä matkailuautoihin.

2. Kuinka tehokkaan lämmittimen hankin autooni?

Lämmittimen tehontarve riippuu monista asioista, joista tärkein on moottorintilavuus. Valmistajat suosittelevat yli 2 litrasiin tehokkaampaa 5kW mallia (Hydronic 5 & Thermotop C). Liian tehottomalla lämmittimellä ongelma on lähinnä lämmitysajan pituus ja sitä kautta akun varaustilan lasku. Ensimmäinen lämmitys ei yleensä aiheuta vielä ongelmia mutta pitkät lämmitysajat yhdistettynä lyhyeen ajoon voivat olla jo kolmannen kerran jälkeen liikaa akulle. Hyvä sääntö on että ajokerta lämmityksen jälkeen tulisi olla yhtä pitkä kuin lämmitysaika. Tehokkaampi lämmitin lyhentää lämmitysaikaa ja säästää lopulta akkua. Pienempi lämmitin voi tulla kysymykseen jos ajomatkat ovat pitkät, mikä kompensoi pidemmän lämmitysajan.

Kannattaa myös muistaa, että myös monet muut asiat vaikuttavat tehontarpeeseen. Hangonniemellä on tunnetusti leudommat talvet kuin käsivarressa ja Mersun E200 -mallissa on lämmitettävää sisätilaa enemmän kuin Smartissa vaikka moottorintilavuudet olisivatkin samat. Suosittelemme, että lämmittimen tehosta ei tingittäisi, sillä lämmittimen perimmäinen tarkoitus ja hyöty katoavat, mikäli lämmitin on liian tehoton autoon. Ota yhteyttä meihin, niin mietitään yhdessä mikä olisi juuri Sinun autoosi paras ratkaisu.

3. Webasto vai Eberspächer?

Molemmat ovat laadukkaita saksalaisia valmistajia.
On vähän sama kuin verrattaisiin Audia ja BMW:tä – molemmilla on kannattajansa.

Webasto:

 • luotettava
 • Telestart T91 vrt. Easystart R
 • Telestart T91 & T100HTM muotoilu
 • tietty laadun tunne
 • tunnettavuus Suomessa

Eberspächer:

 • luotettava
 • pienikokoinen S-malli ahtaisiin tiloihin
 • SC-malli optiona
 • Easystart R+ hinta
 • Easystart R+ ominaisuudet ja näppäimet
 • varaosien hinnoittelu
 • varaosat saa yksitellen

4 Mikä käyttökytkin kannattaa valita? Kumpi valmistaja tarjoaa paremman ratkaisun omaan käyttööni?

Käyttökytkimiä saatavana autoon sisälle asennettavia, langattomia avaimenperä kaukosäätimiä sekä Remuc gsm ohjauksia jolloin ohjaus tapahtuu matkapuhelimen välityksellä, saatavan älypuhelimiin oma sovelluksensa.

5. Minulla on autossani lämmitin, joka toimii vain ajon aikana. Saako siihen esilämmitysmahdollisuuden?

Täydennyssarjoja tarjotaan lähes kaikkiin automalleihin, joissa on tehdasasennettu lisälämmitin. Sarjaan kuuluu erillinen ohjainlaite, asennustarvikkeet, käyttökytkin (kellolaite tai kauko-ohjain) sekä mahdollisesti kiertovesipumppu.

Alcolock

Jälleenmyymme eurooppalaisen Cenelec-standardin mukaan hyväksyttyä ALCOLOCK V3 alkolukkoa. ALCOLOCK V3 on Suomen viranomaisten vaatimusten mukaan hyväksytty Standardin 50436-2 mukaisesti. Laki liikenteessä käytettävästä alkolukosta tuli voimaan 1.8.2011: ”Alkolukon hyväksymisestä liikenteeseen” 1109/2010

Kirjoitamme todistuksen asennuksesta ja laitteen kalibroinnista. Todistuksista käy ilmi asennetun alkolukon asennuspäivä ja -paikka, merkki, malli ja
valmistusnumero sekä ajoneuvon rekisteritunnus. Alkolukon kalibroinnista tulee erillinen todistus, jossa ilmenee mm. alkolukon seuraavan kalibroinnin päivämäärä.

 • myynti
 • asennukset
 • kalibroinnit
 • huollot

ALCOLOCK V3 mittaa kuljettajan uloshengittämän ilman alkoholipitoisuuden (BrAC) ja estää ajoneuvon käynnistymisen, jos kuljettajan uloshengitysilma on yli ennalta asetetun rajan. Sen vankka rakenne takaa luotettavuuden kaikissa ympäristöissä ja -olosuhteissa, kuten ajoneuvoissa, vesialuksissa ja raskaissa koneissa.

Lisäksi ALCOLOCK V3 sisältää sähköisen ohitusmahdollisuuden hätätilanteita varten. Ohituksen aktivointi näkyy, jos työntekijät yrittivät kiertää järjestelmää. Lisäsensorit estävät mekaanisten laitteiden kuten ilmapumppujen käytön.

Miten se toimii?

Ennen ajoneuvon käynnistämistä kuljettaja tekee lyhyen puhalluskokeen puhaltamalla alkolukkoon. Alkolukko tunnistaa onko kuljettaja juonut ja mitä kuljettajan tarkka BrAC on. Jos BrAC on yli ennalta määrätyn raja-arvon, ajoneuvo ei käynnisty.

Miksi alkolukko ajoneuvoon?

Kaikki mitä voi tehdä vähentääkseen riskiä ja lisätä liikenneturvallisuutta on hyvä investointi. ALCOLOCK V3:n avulla voit näyttää yrityksesi sekä kuljettajan sitoutumista ja yleistä turvallisuutta.

Tekniset tiedot

Käsilaitteen koko:150 x 48 x 50 mm
Käsilaitteen paino:220 grammaa
Anturi:Sähkökemiallinen (polttokenno)
Spesifisyys:Vain alkoholi; ei reagoi ketoneihin tai hiilivetyihin
Lämpötila-alue:-40 °C… +85 °C
Alkutestaus:30 sekuntia
Hengitysnäyte:5 sekunnin näyte kohtalaisesta ja jatkuvasta hengityksestä
Analysointiaika:5-25 sekuntia
Aika uudelleenkäyttöön:
(alkuasentoon paluuseen)
10-30 sekuntia

T:MI Janne Hautakoski
Einontie 1 B, 69600 Kaustinen

0500 865 755

janne(at)hautakoski.fi